Мария Илиева подкрепя каузата на фестивала „Усмихни се Карин дом“

Звездата на българската поп музика Мария Илиева ще подкрепи благотворителния фестивал „Усмихни се Карин дом“, който ще се проведе за втора поредна година в слънчевия двор на Карин дом в Морската градина на 23, 24 и 25 септември от 10 до 22 ч.

17-2
Тазгодишното издание обещава да сложи акцент върху музикалната програма, така че да привлече не само семействата с деца, които невинаги могат да останат в по-късните часове, но и любителите на нощния живот, искащи да подкрепят каузата. Акцент в програмата ще бъде участието на Мария Илиева, която ще се качи на сцената на 24-и от 20,30 ч.
„Музиката обединява, тя е пряк път. Щастлива съм, че с моята музика ще съм част от събитие, което дарява добро. „Усмихни се Карин дом“ носи силно послание за силата на духа, вярата и важността на интеграцията, зад което заставам изцяло“ – сподели певицата за предстоящото си гостуване във Варна.
Освен нея, част от музикалната програма ще бъдат учениците от Международно френско училище „Шарл Перо“, които ще заредят гостите в петъчния ден с много положително настроение, а преди Мария Илиева на сцената ще бъдат Ева Георгиева от 17,30 ч. и варненските любимци PIF от 19 ч. В неделя пък „Тутурутка“ ще доставят голяма доза от колоритния си хумор и познати на публиката хитове.
Организаторите се надяват тазгодишното издание да надмине миналогодишния успех от събрани 29 000 лв., и най-вече – повече варненци да припознаят каузата на Карин дом, посрещайки новата учебна година с усмивка и запознавайки децата и близките си с нелекия живот на децата със специални нужди. „Усмихни се Карин дом“ е фестивал, който има за мисия не само да събере средства, но и да създаде информирана и активна гражданска общност във Варна, която да намира мотивация и все по-силно желание да подкрепя семействата, изпаднали в ситуация, в която мнозина от нас биха се чувствали изгубени. Карин дом се явява една от малкото институции, които активно подкрепят тези семейства, спомага за приемането на децата със специални потребности и връща усмивките по лицата на техните родители, подкрепя ги да продължат по-уверени и по-спокойни напред.
Фестивалът все пак няма да изневери на семейната си традиция и през деня ще предложи голям брой работилници за най-малките и забавления за мама и татко. Входът е срещу дарение от 2 лв., а събраните средства отново ще подкрепят дейността на Карин дом. Повече информация за събитието и пълната програма може да намерите във Facebook страницата на фестивала: Фестивал Усмихни се „Карин дом“.