Малкия спира с хандбала и ще върти само волана

 

Станалият носител на купата на България с Локомотив и държавен вицешампион Станимир Казаков-Малкия спира с хандбала. Това призна за „Народно дело Седмицата“ самият той.
„Аз бях дотук. През август навършвам 42 години и мисля, че дори отложих с няколко години края на състезателната си кариера“, заяви Казаков.
Той изигра над 300 мача в елита, носител е на седем титли и купи с Локо, има срещи и за юношеския и мъжкия тим на България.
„По хандбала ме запали учителят ми по физическо възпитание в у-ще „Стоян Михайловски“ във „Владиславово“ Кирчо Василев. През 1985-а влязох в залата, а 5 години по-късно и в представителния тим. През кариерата си играх само за Локомотив и съм горд с това“, допълни Казаков.
Запитан има ли вариант да тренира таланти, той каза: „Не. Ще продължа да карам такси и да играя само за ветераните. Наскоро спечелихме турнир в Александруполис, а през октомври отиваме в Мармарис.“
Малкия предрече блясково бъдеще на Локомотив под ръководството на Никола Карастоянов. „Това е треньорът, който може да върне титлата във Варна. Трябва му само малко повечко подкрепа, както обществена, така и общинска. Видяхте, че в Бургас общината е плътно зад Фрегата и резултатите са налице. Защо така да не бъде и в морската столица Варна?“, завърши Станимир.