Малка балерина демонстрира големия си талант в Санкт Петербург

 

 

Възпитаничката на школа „Балет” при Общински детски комплекс – Варна, Весела Манолова стана лауреат I степен на XVI международен фестивал на хореографските състави „Петербургская метелица“.

Фестивалът се проведе в Санкт Петербург, Русия, и бе под егидата на  “Администрация на Петроградски район”, по инициатива на творческо обединение “Петроградская сторона”. Освен Манолова още няколко варненчета получиха заслужени високи отличия на форума. В раздел „Характерни танци“ изпълненията на децата от школа „Балет“ бяха оценени с диплом за второ място.

В раздел „Класика“ триото Весела Манолова, Елинор Кинчева и Никита Военкина се класираха трети. При съвременните танци Пелин Хасанова бе удостоена с отличието „Дипломант III степен”. На ръководителката на школа „Балет“ Татяна Костова бе връчено благодарствено писмо за постигнати високи резултати при обучението на деца.

В журито на „Петербургская метелица“ личаха имената на редица изтъкнати специалисти в областта на танцовото изкуство. Сред тях бяха заслужилите артистки на Руската федерация доц. Зара Лянгольф, завеждащ катедрата по хореография на Санктпетербургския държавен институт за култура и изкуство, и Олга Горбунова, носител на сребърен знак на Юнеско за заслуги в областта на хореографията.