Майка от Варна осъди Фонда за лечение на деца

Майка осъди Фонда за лечение на деца в чужбина. Това става заради случая на 5-годишния Емо от Варна, който страда от тумор на костния мозък и претърпя операция в Турция, а лечението му продължава чрез събрани от благотворителност близо 200 000 лева. Емо се наслаждава на игрите у дома, скоро продължава с химиотерапията в Турция, съобщи Нова тв.

„За съжаление се разминахме с по-добрия вариант – да бъде отстранен само туморът, да запазим лопатката. Това благодарение на времето, което загубихме за уреждане на средства, за борба с фонда”, обяснява Бистра Кирчева, майка на Емо.

Съдът посочва редица нарушения на фонда по случая на детето, като липса на мотиви за отказ и никаква насока в коя болница у нас може да се лекува цялостно. „Това, че има някакво лечение тук, не означава, че е най-адекватното. И не трябва институцията, която трябва да работи в полза на нашите деца, да работи в полза на нашите болници. Това не е честно”, коментира майката пред Нова тв.

За Бистра съдебното решение е измъчена победа. Категорична е, че ще търси обезщетение и знае за какво да ползва парите. А думите за признателност за събраните 200 000 лева не стигат. „Искам да благодаря на всеки един човек, който застана зад нас!”, казва Бистра Кирчева.

Фото Нова тв