Магистрален водопровод се скъса и наводни района на „Почивка“

Екип на „Народно дело Седмицата“

Голяма авария на водопровода Варна – Златни пясъци стресна варненци в събота по обед. Скъсването на магистралното трасе доведе до изливането на огромно количество вода, което буквално за броени минути наводни района около спирка „Почивка“ и паметника на Българо-съветската дружба. Ситуацията беше толкова напрегната, че от полицията спряха движението на автомобили и на градския транспорт, за да предотвратят по-сериозни инциденти, а също и да дадат възможност на аварийните екипи на ВиК да реагират.


Водната стихия веднага предизвика реакцията на многобройните свидетели на страховитата гледка, които в първите моменти сами не знаеха какво става. „Идва като вълна! Булевардът е под вода, като има закъсали автомобили и един автобус”, написа наш читател, който само минути след аварията изпрати снимки и видео на електронната ни поща.


От ВиК – Варна, реагираха бързо на ситуацията. Пресслужбата на дружеството съобщи минути след инцидента, че водоподаването веднага е спряно, за да бъде предотвратен по-голям воден разлив.
По-късно стана ясно, че с използването на  алтернативни трасета е предотвратено спирането на водоподаването към абонатите. В рамките на час беше създала организация за отстраняване на проблема по авариралия водопровод Варна-Златни пясъци.