Людмил Горанов: Спартак тръгна по верния път, но нещата няма да се случат бързо

Най-успешният треньор в историята на клуба призна за преговори с генерален спонсор

До Коледа спартаклии избират шеф и ръководство, искат да си върнат стадиона

В Спартак тръгнаха по верния път, но нещата няма да се случат бързо. Това призна за „Народно дело Седмицата“ най-успешният треньор в историята на клуба Людмил Горанов. Както е известно, преди дни стана ясно, че е постигнато споразумение ФК Спартак и Спартак 1918 да се обединят.
„Бях информиран какво се случва и се радвам, че това стана. Нещата няма да се случат бързо, но важното е, че се започна и единният Спартак тръгна по верния път. Много страдахме с години, бяхме повалени, но се надявам лошото да е зад гърба ни. Всички спартаклии искат най-доброто за клуба, но по различен начин“, заяви Горанов. Запитан вярно ли е, че е пред финализиране сделката с генерален спонсор, който ще обезпечи изцяло издръжката, Горанов каза дипломатично: „Само ще разкрия, че според моята информация ще се случат хубави неща. Сега трябва търпение и спокойствие, за да се реализират идеите за едно пълноценно функциониране на нашия клуб.“

30-01
Договорката за един футболен Спартак бе постигната преди дни.  Тарторите на феновете на ФК Спартак са разговаряли със силния човек в клуба Атанас Атанасов, а после и с този в Спартак 1918 – Красимир Зафиров. Всичко е уточнено, а потърсен за коментар, Атанасов заяви дипломатично: „Да, има такива индикации. Единственото, което мога да ви кажа към днешна дата обаче, е че е най-правилно да има един Спартак.“
Обединението ще се осъществи в дните след последния мач за сезона на ФК Спартак – на 11 декември за купата на аматьорската лига в Попово.
Още до Коледа е възможно Спартак да си избере президент и ново ръководство. Цел №1 остава връщането на стадион „Спартак“ на клуба, като според кулоарна информации лично бъдещият генерален спонсор е гарантирал, че проблемът с базата ще бъде на 100% решен.
Финансовото укрепване ще позволи също на Спартак да се върне по най-бързия начин в професионалния футбол. Тъй като на практика отборът е загубил шансове за първото място в Трета лига – Североизточна лига, той може да влезе в „Б“ група през юни 2017 година по покана от БФС. Това вече се случи преди месеци с други отбори, които не бяха завършили на първо място в третия ешелон. На теория спартаклии могат да са част от втора лига другото лято и ако отборите преди тях в класирането се откажат от професионална промоция.
В противен случай Спартак ще е в „Б“ група най-късно през май 2018 година.

Румен Димов
Заглавие – Време беше да се случи, стига с тези два Спартак-а, три Спартак-а

30-03

Бронзовият медалист със Спартак от 1984 година Румен Димов смята, че обединението е закъсняло, но е хубаво, че в крайна сметка всички спартаклии са единни.
„Време беше да се случи, макар че трябваше да е далеч по-рано. Стигат вече с тези два Спартак-а, три Спартак-а и т.н. Че той и аз, и който да е било, може да си направи Спартак. Всички, които бяха на „Локомотив“ и на стадион „Спартак“, са играли за Спартак, така че няма какво да делят. Сега най-важното е, че спартаклии са едно цяло и съм убеден, че ще вървим нагоре“, заяви за „Народно дело Седмицата“ Димов.
Запитан кой според него е най-подходящ за шеф на клуба, авторът на единствения гол във вратата на Манчестър юнайтед с екипа на български клуб заяви: „Това е последният проблем.  Със сигурност  ще е човек, чийто живот е преминал в клуба. Важното е да стане това, което всички очакваме – клубът да си върне стадион „Спартак“, мъжкият тим да е обезпечен и по най-бързия начин да влезе в професионалния футбол, да се направят двата терена на „Локомотив“ и школата да функционира пълноценно“, допълни Димов.

Асен Михайлов очаква поне 2000 зрители на стадиона

30-04

Легендарният защитник на Спартак Асен Михайлов очаква публиката постепенно да се завърне на стадиона.
„Феновете дълго бяха лъгани и през този век много от тях не идват да гледат Спартак. Но след това обединение ще се разбере колко са истинските спартаклии. Аз очаквам, ако си върнем стадион „Спартак“, което е задължително, на първо време да почнат да идват поне по 1500-2000 души, и след като виждат, че в клуба се прави футбол, зрителите да се увеличават“, заяви за „Народно дело Седмицата“ Михайлов. Както е известно, той е един от титулярите в бронзовия тим на Спартак от 1984 година.
Асен си спомни, че като футболист на Спартак не е играл пред по-малко от 6000 души, дори и в „Б“ група. „Сега обаче съм реалист и отчитайки, че времената са други, а интересите на по-младите – различни, а и като взема под внимание оттеглянето на публиката през последните години, ще се радвам и на 2000 души. Аз също ще се завърна на трибуните, за да гледам моя Спартак“, допълни Асен.
Той призна, че няма претенции към каквито и да е постове в обединения клуб. „От години съм далеч от футбола. След като спрях да играя, се занимавам със съвсем други неща, за да издържам семейството си. Дори рядко гледам мачове и по телевизията. Но след тази хубава новина за моя Спартак, ще отида на стадиона, като стане отново наша собственост, за да видя познати спартаклийски лица, с които ме свързват приятни спомени“, завърши Михайлов.