Лунен пейзаж на варненска улица предизвиква напрежение

Истински лунен пейзаж представляват някои от улиците във Варна. Този факт, както и това, че съвсем естествено живеещите или минаващите често по тях се оплакват, може да предизвика раздразнение, граничещо с гнева. Това установи екипа ни след като миналата седмица получихме поредния сигнал от читател,  недоволен от състоянието на пътна отсечка във Варна . Ето какво е написал варненецът, който ни изпрати и снимки:
„Това е на ул. „Дунавски лебед“. Тази шахта е отворена от лятото. А дупките се отвориха сега, след снега. Как точно да минават колите, не е ясно“.
След като сигналът беше публикуван в популярния интернет сайт „Петел. бг“, не закъсняха и коментарите по темата „дупки“, която си остава вечно актуална за града ни. „Лунният пейзаж е по всички улици на Варна, но скоро и на Луната няма да има такъв пейзаж“, коментира един от читателите, след което обаче беше нападнат словесно от други, които явно са на  мнение, че  всичко по улиците на морския град е нормално. Според някои, подобни проблеми след зимата има не само във Варна и в България, а и на много места в Европа. „Слушайте сега, тъпи селянчета и пришълци. На всеки от вас, на който не му харесва тук –  моментално куфарчето и обратно всеки от където е. Който по лична карта не се води от Варна, няма право да мрънка“, написа друг читател, представил се с псевдоним „Варненеца“.
„Какво лошо е написал човека, че така остро реагира “варненеца“? Нали всички си трошим колите по тия пътища? За какво са тия пътни данъци и скъпи винетки? Милиони влизат в хазната, а с години караме по лунни пейзажи на магия – в коя дупка да вляза и коя да избегна!“, възмути се друг участник в спора.
„Тъжно и жалко. Градът на изгубените перспективи. За 27 години едни улици не можем да преасфалтираме, камо ли да развиваме инфраструктурата, за нея става въпрос. Какво да се добави още, няма никакъв смисъл“, заключва друг читател във форума на „Петел.бг“.