Локо взе битката за Варна по пътя към титлата

Отборът вече има 13 победи поред, Карастоянов не иска да се отпускат
Пенко Златев хвали спартаклии за тактически правилната игра
Хандбалистите на Локомотив надиграха Спартак с 31:21 (14:12) в дербито на Варна от „А” група в залата на Първа езикова гимназия и записаха 13-ата победа поред.
Локо има още 5 мача до края на редовния сезон, но вече няма кой да го свали от върха преди плейофите, а специалистите го броят и за сигурен шампион.


„Започнахме с момчета, които са играли по-рядко до този момент и изпуснахме няколко положения. После обаче влязоха всички, а след почивката вдигнахме темпото и след като увеличихме разликата, взехме това, което очаквахме”, заяви за „Народно дело Седмицата” треньорът на Локо Никола Карастоянов. Относно възможността да направят дубъл и върнат титлата във Варна след девет години, Карастоянов уточни: „Играем мач за мач и няма да допусна отпускане в нито един момент. Момчетата свикнаха да побеждават, но трябва да продължат да го правят с добър хандбал до края.”
Въпреки загубата наставникът на Спартак Пенко Златев похвали своите.
„Добре играха момчетата, особено тактически. Водехме през първото полувреме, както и в 10-ата минута на второто с 16:14, но после не издържахме физически. Аз обаче разполагах само с 6 здрави полеви състезатели. Другите 4 бяха контузени, но стояха на пейката по анцузи, за да изпълним изискванията на наредбата да имаме група от поне 10 хандбалисти за мача. За мен е важно, че се представихме силно срещу най-силния наш отбор, срещу който загуба до 10 гола се счита за успех”, каза Златев.
Последният не прави драма от това, че за първи път през последните години остават извън топ 4 и няма да спорят за медали. „Този сезон поставихме едно начало в нашия клуб – да разчитаме изцяло на собствени кадри и да развиваме качествата им. Смятам, че сме на верния път и талантите ни се развиват по възходяща линия. Надявам се още през следващото първенство работата на всички да дава и резултати”, допълни Златев.