Лидерът Черно море точи ножа на Дунав

„Моряците” ще си връщат за трите загуби от русенци
 Срещата в петък на лампи в Каварна или на светло на „Тича”
В Черно море точат ножа на Дунав, научи „Народно дело Седмицата”. „Моряците” са надъхани максимално да си върнат на русенци за трите загуби в четирите им мача през миналия сезон. Тогава русенци завършиха четвърти и играха в Лига Европа, а варненци останаха шести.
Сега обаче нещата са съвсем различни. Черно море направи мечтан старт и е убедителен лидер след първите два кръга с пълен актив от 6 точки и без допуснат гол. Преди четири дни подопечните на Гонзо сразиха Верея с 4:0 в първото си гостуване за сезона след два гола на Мариян Огнянов и по един на Ондрей Сукуп и Цветелин Чунчуков. Дунав пък е втори с 3 точка, а тази вечер приема Берое.


„Нямаме право на грешка. Едно, за да се задържим на върха, и второ, за да си върнем на Дунав”, лаконични са от „Тича”.
Къде ще се играят в петък Черно море и Дунав, ще стане ясно окончателно утре. Мачът е насрочен за 21 часа, но на „Тича” още няма осветление. Това означава, че ако от БФС не изтеглят двубоя за по-ранен час, варненци ще приемат русенци в Каварна на лампи.
Иначе тестовете на електрическото осветление на стадион „Тича” не започнаха в петък, както бе съобщено. Причината е, че не са пристигнали таблата и агрегата, които са били поръчани в чужбина заедно с осветлението, научи „Народно дело Седмицата”. А докато липсват табла, няма как да се направят тестове. В Черно море опитват да решат проблема с доставка от България, но на този етап не е ясно дали ще успеят да се справят и тази седмица.
Както е известно, изпитванията на осветлението трябва да са в 72 поредни часа. След тях, ако всичко е наред, „моряците” ще играят домакинствата си на лампи.
Съществува вариант мачът да бъде изтеглен по светло на „Тича” – от 18,30 или 18,45 часа, ако БФС направи компромис, но за подобна промяна е необходимо първо съгласие на телевизията, която предава срещите от Първа лига.