Летателно шоу на Пристанище Варна се превърна в сензацията на сезона

„Събитието на годината!“, „Най-страхотното шоу, правено във Варна!“ – такива коментари предизвика първият по рода си флугтаг, организиран от Red Bull в атракционната зона на Пристанище Варна. От самото начало се предполагаше, че състезанието за самоделни летателни средства ще предизвика интерес, но едва ли някой е очаквал толкова голям ентусиазъм и желание за купон от зрители и участници.

3 - Red2

3 - Red 6

3 - Red 4

3 - Red 5
Шоуто показа, че дори любителските летателни апарати да не летят кой знае колко добре, фантазията, артистичността и предизвикателството да се хвърлиш от 6,5-метрова рампа във водите около Морска гара могат да се превърнат в истински градски празник. На него присъстваха около 15 000 души, не само варненци, но и туристи, включително и такива, които са дошли специално за случая.
Жегата беше истинско предизвикателство, но тези, които решиха да се справят с нея, получиха заслужена награда. Като част от проявата за самоделни модели, четири самолета на Red Bull направиха страхотна атракция за зрителите. Близо 20 минути те наблюдаваха сложни фигури и изключително майсторство. Атракцията се виждаше дори и от центъра на града. „Никога през живота си не сме виждали подобно нещо“, коментираха щастливи зрители.

Фото Евгения Иванова, Бисер Янев