Лесно е да разпознаем оригиналните от фалшивите парфюми – ето как

Всеки един от нас се е сблъсквал поне веднъж в живота си с фалшив продукт – независимо дали ще говорим за дрехи, козметика или парфюми, имитациите са навсякъде около нас. И докато носенето на дрехи-имитации на модни марки е въпрос на предпочитание, то употребяването на козметика и парфюми е въпрос не само на личен вкус, но и на безопасност.

Парфюмите имат пряк досег върху кожата ни – ето защо употребата на висококачествени парфюми е от особено голямо значение. Доказалите се и световни марки работят със специалисти в областта на дерматологията, козметиката и медицината – така крайните им потребители могат да бъдат убедени, че дават парите си за качествен и безопасен продукт, който по никакъв начин няма да навреди на здравето им.

И за да бъдем максимално полезни, нека ви споделим няколко основни разлики, противопоставящи оригиналните и автентични маркови парфюми на фалшивите такива.

Дълготрайността и интензитетът на оригиналните парфюми няма как да бъдат сбъркани

Безспорен факт е, че оригиналните парфюми се характеризират със завидна дълготрайност. Именно това е и един от основните признаци, по които бихте могли да ги разпознаете.

Знаем, че повечето аромати притежават пирамидална структура от ухания – връхните, средните и базовите нотки се редуват, като всяка група се окачествява с различна дълготрайност. По правило най-малотрайни са връхните, докато базовите се задържат върху кожата за най-дълго време. Най-качествените и маркови парфюми ни радват с благоуханието си в продължение на дълги часове. Ето защо, ако забележите, че предпочитаният и носен от вас аромат се изпарява бързо и съвсем скоро след нанасянето от него няма и следа, то това е категоричен признак, че сте попаднали на добре направена имитация.

Фалшивите парфюми често притежават флакони и бутилки с видими недостатъци

Оригиналните и маркови парфюми ни впечатляват не само с прекрасните си аромати, но и с изящната изработка на опаковката, в която ни биват поднасяни. Затова и бързаме да отбележим, че явен признак за фалшива изработка на любимото ви ухание е наличието на недостатъци по флакона и опаковката.

Ако забележите обелени етикети, кривини или явни несъответствия в опаковките, то тогава е сигурно, че не притежавате оригинален парфюм. Марковите есенции са винаги старателно опаковани в целофан, запечатан със стикер на горната страна на кутията. Друг начин да проверите автентичността на закупените от вас артикули е да сверите кодовете и серийните номера. В мрежата изобилства от сайтове, чиято цел е да изобличават имитациите и фалшивите разработки на уханията.

Най-сигурният начин да се сдобиете с маркови и качествени парфюми е да пазарувате от доказани магазини, които през годините многократно са доказали своя професионализъм и селекцията си само на оригинални артикули.