Лампите на „Тича” светват в мача срещу Славия

Сагата с пускането на електрическото осветление на „Тича” приключи. В средата на тази седмица предстоят тестове, а за мача със Славия на 11 август лапмите ще светнат, съобщи за „Народно дело Седмицата” министърът на спорта Красен Кралев.
„Нещата с осветлението се забавиха, тъй като поръчаните части дойдоха по-късно. В случая е валидна поговорката, че това, което искаш най-много, се случва най-бавно. Всичко обаче е наред. На 3 или 4 август започват тестовете, които са 72 поредни часа, и за двубоя със Славия осветление ще има. Да, срещата е от 18,15 часа, тъй като телевизията си прави програмата с два-три кръга напред, но в последните 15-20 минути лампите ще светнат за първи път”, каза Кралев.
Както вече писахме, министърът бе в официалната ложа на „Тича” при успеха с 1:0 над Дунав. Кралев изрази задоволство както от победата, така и от перфектното състояние на новия терен след проливните дъждове във Варна.
„Доволен съм, че победихме силен отбор като Дунав, след като контролирахме играта през целия мач. Казвам го като като човек, който е емоционално обвързан с Черно море. Радвам се също, че теренът издържа след двудневните дъждове във Варна. Нито бе хлъзгав, нито влажен, нямаше и нито един откъртен чим. Това означава, че сме си свършили добре работата. Ще подхождаме със същите грижи и внимание и към всеки спортен обект в България”, допълни Кралев.