Кучета нападнаха дете, намери се кой да ги оправдае

 

Момиченце е било нападнато миналия четвъртък сутринта в района на кв. „Чайка“ във Варна от глутница кучета, докато отива на училище, съобщи пред наш репортер майката на пострадалото дете. Ето какво разказа жената: „В 07:10 ч. сутринта, когато дъщеря ми тръгна сама за училище я нападна глутница кучета. По думите на детето ми – около 6 кучета. По пътя, както си върви, без да ги закача, имало с тях и по-малко куче. Едното я захапало за крачола на дънките, другото я захапало за крака отзад коляното, другите се опитали да я захапят за ръцете. Започнала да вика и да ги рита и като по чудо успява да избяга, отървавайки се само с една рана. Тъй като по този път минават много други ученици, подадох жалба до община Варна, за да се вземат мерки.“

Информацията беше разпространена от популярното интернет издание „Петел“, като предизвика поредица от коментари. Оказа се, че има защитници на животните, които дори и при атака на невинно дете могат да вземат страната на… кучетата!

„Кучетата разпознават лошите от добрите човеци, може би детето в предния си живот е имало много грехове. Кучетата си знаят работата, не им се месете и те имат права, може би някое от тях в момента е било в тежка житейска ситуация. Не бива да съдим, преди да сме се запознали детайлно със ситуацията“, гласеше един от коментарите под статията. Други пък обвиниха майката, че е „за затвора“, защото пускала детето си да ходи само до училище.

За щастие, все пак повечето коментари бяха в защита на детето и с искане за по-сериозни мерки при регулиране популацията на уличните кучета във Варна.