Кухни по поръчка – защо и как?

 

Ако сте домошар по природа и обичате чувството на пълноценно прекарано време в дома си, то тогава този текст би ви подействал доста вдъхновяващо. Днес ще си говорим за изготвянето на кухни по поръчка и ще разкрием пред вас няколко причини защо именно това е една много добра идея.

 

Кухните по индивидуална поръчка се изготвят изцяло по предпочитания и изисквания на клиента. По този начин всеки от вас би могъл да разполага именно с онази кухня, която изцяло ще отговаря на собствените му нужди и вкусове.

 

Защо именно изработването на кухни по поръчка е по-добрият вариант?

 

Ако трябва да ги сравним с готовите модели по мебелните магазини, определено поръчковите варианти са онези, към които би трябвало да насочите избора си. Кухнята е масивна модулна мебел, която инсталирате с цел тя да е устойчива и да ви служи дълги години. Ето защо е от изключително важно значение използваните материали и крепежи да са от високо качество. Представете си ситуация, в която, след като вече сте вградили уредите си, цялостната конструкция на кухнята поддаде? За съжаление, не винаги готовите модели кухни по магазините са изработени от достатъчно качествени материали. Не рискувайте да се поставите в гореспоменатата ситуация.

 

При варианта с кухни по поръчка вие бихте могли да участвате в подбора на материалите, които да влязат в състава на цялостната ви конструкция. Така ще се подсигурите и ще бъдете спокойни, че инвестирате в продукт, чиято стойност ще ви се отплати и изплати стократно след това.

 

А по отношение на цветовете – чрез създаване на кухни по поръчка вие имате цялостен контрол и върху цветовата гама, в която ще е издържана вашата кухня. Лесно бихте могли да съчетаете това помещение с останалата част от жилището, особено ако нямате обособени стаи, а няколко са в едно голямо отворено помещение. Тенденциите тази година диктуват, че истински хит е вкарването на цвят за акцент в дизайна на кухнята – независимо дали ще е тъмна или светла, по-дързък вариант на цвят за акцент не би стоял никак лошо. Дори напротив – консултирайте се с който и да е интериорен каталог и сами ще се убедите, че в дизайна на почти всяка кухня има включен открояващ се и акцентиращ цвят. Чудесен начин за имплементирането на такъв в кухнята е чрез плочките на гърба, дръжките на шкафовете, абажурите на лампите, картина в избрания цвят. Всички тези методи ще внесат много колорит и свежест в помещението ви и, като цяло, в дома ви.