Курортите се пълнят с туристи, чадърите – по 8 лева

Виолета Гурнакова

Чадърите на пясъка посрещат първите туристи в началото на лятото, това показва една опознавателна разходка из Варна и курортните комплекси край града. Алеите са заредени с магазинчета, заведенията започват да се пълнят.
Обявени цени за сянка на плажа обаче има само на „Златни пясъци“. Там табелката ясно подчертава, че става дума за 8 лева на човек. Не е ясно дали шезлонгът е включен в цената.
За сравнение, скорошна проверка на bTV засече 5 лева на чадър и 7 лева на шезлонг на Бургаските плажове.
С левче по-скъпа ще е сянката на Централния плаж във Варна това лято. Докато миналата година там чадърите се наемаха срещу 4 лева, тази година цената им за ден вече ще е 5 лева. Ползването на шезлонг и този сезон запазва цената от 5 лева, припомни Moreto.net.
По пет лева за шезлонг и по пет лева за чадър ще плащат и посетителите и на плажа „Офицерски – Запад“. Цените са с ДДС и не могат да бъдат увеличавани.
През миналата година по пет лева за сянка и шезлонг се плащаше и на плажовете „Буните“ на Крайбрежната алея. Същите цени важаха и за плажовете „Св. Св. Константин и Елена – Юг“ и „Св. Св. Константин и Елена – малък плаж“, „Шкорпиловци“, „Чайка – Север“ и „Панорама – Север“.
Най-скъпо излизаха плажните принадлежности на „Ривиера“ и „Сахара – 1“ – по 10 лева. С два лева по-евтино беше на „Слънчев ден“, на „Златни пясъци“ и на „Св. Илия“. Най-ниски бяха цените на плажа „Кабакум – Север“ – по 2 лева. На съседните „Кабакум – Централен“ и „Русалка“, сянката струваше съответно по 4 и по 5 лева. До 6 лева за чадър и 5 лева за шезлонг плащаха посетителите на плажовете в Кранево, с 50 стотинки повече излизаше екстрата на плажа „Сахара 2“ пред МНО.