Кубинеца във възторг от петото място на Нестъров на европейско

Треньорът Христо Филчев-Кубинеца изпадна във възторг от петото място на своя състезател в „Локомотив ’93“ Нестър Нестъров на европейското първенство по класическа борба за юноши до 21 години в Букурещ.
В категория до 60 кг варненецът надви грък и латвиец, а после загуби от азер, който е световен шампион, и стана първи и на настоящото първенство на Стария континент. В решителна схватка за бронза Нестър изгуби от германец.
„Държа се до 3:3, но после отпадна физически, което е обяснимо, тъй като дни преди европейското свали 6 кг. Аз обаче съм доволен, тъй като петото място е много добро постижение. С изключение на последните минути срещу немеца Нестър даде това, което очаквах“, заяви за „Народно дело Седмицата” Кубинеца.
21-годишният Нестър Нестъров, който е студент в НСА, стана шампион на летния и зимен шампионат на България за юноши и трети на държавното за мъже.
„Бъдещето е пред него и ще му помогна да се утвърди в националния за мъже. Той има качества не само да доминира у нас, но и да спечели нещо значимо на международния тепих”, допълни Филчев.