Кризата продължава: Септември започна с нови оплаквания от боклука

Надеждите, че проблемите с камарите от боклук във Варна ще намалеят от началото на новия месец, в който туристите са все по-малко, не се оправдават. Само в първия ден на септември получихме два читателски сигнала по темата, съпроводени и със снимки. От тях ясно се вижда, че градът ни още не се е отървал от проблема с отпадъците.

9 - Bokluk2
„На 1.09.2016 г. се обадих на телефон в район „Младост“,  гр. Варна, и разговарях с една госпожа (за съжаление, не разбрах как се казва) и подадох сигнал за състоянието на контейнерите за смет на ул. „Поп Харитон“, зад бл. 27, на бул. „Вл. Варненчик“, в района на автогарата. Прилагам и снимки. Контейнерите са изпочупени и са в ужасно състояние. Единият от контейнерите – вътрешният на снимката – не е почистван може би от месец и вони ужасно. Почистващата фирма изпразва само единия, това го наблюдавах вчера лично. Между другото, и другите контейнери наоколо са в същото ужасно състояние.

9 - Bokluk1
Помислих, че това е новата фирма за почистване, но госпожата от район „Младост“ ми обясни, че все още контейнерите се почистват от старата фирма. Смятам, че това, което става, е недопустимо и трябва да се вземат незабавни мерки. Вероятността да се появят епидемии и болести и твърде голяма. Въпросната госпожа от район „Младост“ обеща до края на деня (1.09.) да бъде решен проблемът и да ми се обади. Това не се случи“, написа наш читател.
Същия ден ни съобщиха и за контейнери с преливащ боклук по ул. „Марин Дринов“, която се намира в центъра на Варна.
„Това е положението, никаква реакция от властта, а зад прозореца, който се вижда, зад казана, преливащ от боклук, живеят хора“, пише нашият читател. Проблем с боклука има в целия град, често сигнализират варненци, живеещи в Цветния квартал, „Владиславово“, на центъра, с все един и същи въпрос: Къде отиват парите за данъци на гражданите?