Красимир Кирилов: Никога не съм се съмнявал, че Богдан ще спечели

 

Треньорът Красимир Кирилов заяви, че нито за момент не се е съмнявал, че неговият възпитаник Богдан Шумаров ще спечели боя.
„Влагаше се максимално във всяка тренировка и много искаше тази титла. Радвам се, че получи отплата за неимоверните усилия, които положи през последните месеци. Нито за миг не се съмнявах, че ще спечели. Може и да е бил с по-малко опит, но на ринга убедително показа, че е по-класният боец”, заяви за „Народно дело Седмицата” Кирилов.
Той разкри, че Жил Силва има впечатляваща визитка – топ 3 е в аматьорския кикбокс, с много медали и отличия от най-различни първенства, а в последните години играе само професионални срещи и има много победи.
„Въпреки това Богдан имаше необходимите умения и качества, за да се справи, и го направи. Проведе тактически правилно срещата и заслужено триумфира. Започна внимателно, тъй като съперникът е с огромен международен опит, но постепенно вдигаше темпото с всеки рунд. Богдан търсеше удари в трупа на съперника, за да се отвори гарда и да го удря в лицето. И след един такъв с коляно стигна закономерно до титлата”, допълни Кирилов.
Той разкри, че до световното първенство през октомври Богдан Шумаров ще участва на още две престижни първенства – на Олимпийските игри за неолимпийските спортове във Вроцлав през юли, и Прага оупън, който ще е с голям награден фонд, през септември.
„Възможно е да вземе участие и на някоя гала вечер, тъй като вече направи име на ринга и се превръща в магнит за известните промоутъри и организатори на подобни прояви”, завърши Кирилов.