Красимир Зафиров: Надиграхме „сините” тотално

 

„Никой не вярваше, че ще ги бием пак, но ние надиграхме „сините” тотално.” Това заяви за „Народно дело” вратарят на Спартак Красимир Зафиров по повод успеха над Левски с 1:0 в Казанлък.

„Два месеца по-рано ги бяхме победили във Варна и знаехме, че ще направят всичко възможно да вземат реванш. А и залогът бе голям, победителят щеше да срещне ЦСКА на финала. Никой не вярваше, че ще ги победим, но ние излязохме с настройка единствено за победа и постигнахме.”, допълни вратарят.

„Надиграхме ги тотално. След почивката те опитаха да изравнят, но нашата защита беше безупречна, а каквото имаше за спасяване, го спасих. Когато чух последния съдийски сигнал, бях щастлив, че сме доставили огромна радост на нашите привърженици, които бяха дошли от Варна да ни подкрепят.”, заяви още Зафиров. Последният уточни, че преди мача е имало притеснения дали реферът Димитър Димитров ще е обективен и ще избегне реверанси към Левски, но на терена това е опровергано от бургазлията.

„Чест му прави на Димитров, че не се съобрази с името на Левски. Свири по правилата и отсъждаше това, което вижда. Нещо, което по-рядко се случваше в завързаните мачове на Левски.”, спомня си Зафиров.

Запитан онова поколение ли е най-силното в историята на Спартак, славният страж бе лаконичен: „По-правилно е да кажем, че е едно от най-силните, тъй като преди нас също имаше големи футболисти, които постигнаха успехи. ”