Крадци упоиха с газ жертвата си, задигнаха уникални бижута

Професионални обирджии са приспали жена с газ, който са пуснали в стаята, в която тя спи. След това задигнали голяма сума пари и уникални бижута, някои на стойност близо 20 хил. евро. За обира ни разказа Ирина, самата потърпевша от него. Камери за видеонаблюдение в дома ѝ са заснели трима крадци, докато бягат с плячката, кадрите са предадени на полицията.

От пресцентъра на ОДМВР – Варна, потвърдиха, че в Пето районно управление има постъпил сигнал за обир, извършен в нощта срещу 15 август, по който тече досъдебно производство. Заради започналото разследване от полицията отказаха да коментират подробности по случая.

Пострадалата от кражбата жена е рускиня, която се е преместила да живее във Варна от Москва. „Радвам се, че съм жива“, каза тя в телефонен разговор с репортер на „Народно дело Седмицата“. По думите ѝ, при пристигане на полицаите на мястото газът, с който е била упоена, все още се е усещал в стаята.

Пострадалата не уточни каква сума пари е задигната. Тя обаче е дълбоко засегната най-вече от кражбата на бижутата ѝ, които, освен че са скъпи, имат и дълбока сантиментална стойност за нея. Пострадалата дори обмисля да разпространи техни снимки и описания и да обяви награда за връщането им. По нейни думи, накитите са уникални, може би от тях има по една-две бройки в света. Само едно от откраднатите бижута е на стойност около 20 хил. евро.

Ограбената жена каза също, че най-вероятно тя е била наблюдавана от бандата крадци от известно време от съседен имот. Според информацията, която успяла сама да събере, вероятно обирът е извършен от гастролираща престъпна група, а не от местни крадци.

Засега не се знае каква сума пари са задигнали крадците, защото жената все още уточнява какво е харчила и какво е имала, допълни Нова тв в свой репортаж по случая. Ирина особено съжалява за пръстен с глава на пантера, който за нея е особено ценен. „Той е единствен, моя авторска работа“, разказа ограбената рускиня.

„Има и медальон, който е единствен в света – има номер и документи. Просто е единична бройка и е много скъп“, добави рускинята. Тя обяви четирицифрена награда за информация за крадците.