Кошмар на тъмен булевард: Кола разкъса неправилно пресичащ пешеходец

Жестока пътен инцидент отне човешки живот във Варна в петък вечер. Около 20,45 часа на бул. „Цар Освободител” преди кръстовището с бул. „Христо Смирненски” 30-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес” блъсна пешеходец, който загина на място.
От полицията изрично подчертаха, че минувачът е пресякъл булеварда на нерегламентирано място, където няма пешеходна пътека. Неразумното му действие се оказа фатално.
Очевидци описаха ужасяваща картина от мястото на произшествието. По техни свидетелства тялото на загиналия е било буквално разкъсано. Наш репортер потвърди на място, че гледката е кошмарна. Заради разследването на произшествието движението дълго време беше блокирано.
Реакциите след зверския инцидент не закъсняха. Мнозина коментираха драмата петък вечер в социалните мрежи. Според едни въпросното място винаги е били опасно: „Няма грам осветление! Колите след това щяхме да го блъснем, без да разберем даже!“, пишат в коментари наши читатели. Други добавиха: „Малшанс за този човек, бил е на неподходящо място в неподходящо време“. „Пешеходци и велосипедисти – светлоотразителните жилетки струват 2-3 лева, а в магазините 2-ра ръка са 50 стотинки, но спасяват живота!!!“
„Колкото и осветление да има, ако някой пресича на нерегламентирано място по тъмно с тъмни дрехи – нищо не може да го спаси. Пешеходците си мисля, че след като те виждат добре автомобила, и шофьорът ги вижда толкова добре. Поставете се на мястото му и пак си помислете. Не се вижда НИЩО! Цяло чудо е, че няма повече убити по пътищата!“, добавя друг читател.

Фото Румен Сарандев