Колко е важен лицензът на онлайн букмейкъра?

В днешно време има хазартни играчи, които не се интересуват особено от лиценза на букмейкъра. Това обаче е погрешно, тъй като качественият сайт за залози, трябва да оперира законно на територията на държавата. В този ред на мисли, решихме да ви предложим тази публикация, в която ще пишем за важността на лицензите на хазартните оператори у нас.

Защо е нужен лиценз на букмейкърите?

За да бъде законен един сайт и да бъде следен от държавните регулаторни органи по хазарта, е нужно да има лиценз. Това е разрешителното, което дава право на дадена компания, да предлага спортни залози или казино игри. Лицензите се издават от Националната агенция по приходите в България. Така например, ако имате регистрация в Efbet, ще играете напълно легално, стига да имате навършени 18 години, каквото е законовото изискване в страната.

При положение че сайтът не е лицензиран, то тогава играете в него на собствена отговорност. Ако имате проблеми с верификация, плащания и други, държавата няма да може да се намеси. Ето защо, преди да отворите акаунт в онлайн платформа за залагания, първо проверете дали има лиценз. Това може да стане, след като се запознаете с историята и собствениците на сайта.

Вярно е, че има нелицензирани оператори, които обаче имат международно разрешително в офшорни зони. Може би сте срещали немалко такива и за тях не може да се каже, че са измамници. Естествено, ние не ви съветваме да играете при тях, макар доброто им име.

Как да проверя лиценза на бетинг сайт?

Ако сайтът е лицензиран, то тогава в него ще намерите информация за издадените документи. Най-често тази информация е позиционирана най-долу в сайта (футър), където пише, че компанията оперира легално и има номера на разрешителните. Другият вариант е просто да потърсите в интернет, където също ще може да направите справка за лицензите.

В случай, че желаете да опознаете собствениците на сайтовете за залози, може да се разровите в Търговския регистър, където да извършите справка за всяка една компания. Там ще видите имената на управителите, внесения капитал на фирмите, седалищата и всичко най-важно. Постъпвайки така, ще се ориентирате, кой стои зад даден бранд предлагащ залози на спорт.

Има и немалко измамни сайтове, тъй че ако не намерите нужните данни за фирмата, не е добре да извършвате регистрация в системата им. Липсата на светлина около букмейкърите е лампичката, която трябва да светне при вас, за да не бъдете излъгани и ощетени.

Кога трябва да внимаваме със залозите?

Отсъствието на лиценз и данни за компанията – собственик на букмейкърския сайт, трябва да ви подскаже за наличието на нередности. Освен това, когато залагате, е добре да спазвате съветите за отговорна и разумна игра и да не прекалявате с това си свое хоби. Понякога хазартът може да бъде опасен и да доведе до крупни загуби, което не е желателно.

Надяваме се, да сме успели да ви дадем правилните напътствия, за да не допуснете грешка. Можем да обобщим, че лицензът на интернет платформите за хазартни игри е от водещо значение, а ако такъв липсва просто изберете друго място, където да се забавлявате.

  • публикация