Койна Русева зарадва млади варненски творци

 

 

Възпитаници на школи при ЦПЛР – Общински детски комплекс – Варна, влязоха в ролята на телевизионни репортери и интервюираха актрисата Койна Русева. Импровизираното студио се състоя пред зала 1 на Фестивален и конгресен център.

Младите театрали от ДЮТ „Златното ключе“ с ръководител Сия Папазова се интересуваха за приема в НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“, за любимите й роли, както и за предизвикателството да работи с Миро. Елица Матеева от „Братя Люмиер“ изненада Койна Русева със снимка от миналото, което върна актрисата към приятни спомени. Монка Николова, директор на ОДК – Варна, подари на известната старозагорка, стартирала филмовата си кариера през 1993 г. с роля в „La Donna e Mobile“, албум с историята на Детския комплекс.

Русева се снима и не отказа автограф на нито едно дете, което дойде във ФКЦ. Тя отговори и на въпросите на журналистите от вестник „НахОДКи“, както и на възпитаниците на литературен клуб „Касталия“ и театрална студия „Вълшебната завеса“. С Димитър Ялнъзов, ръководител на студията, Койна Русева е учила по едно и също време в ВИТИЗ, стана ясно още пред зала 1.

Младите фотографи от школа „Позитив“ запечатаха с фотоапаратите си всичко най-любопитно от срещата с актрисата. По традиция кадри от проекта „Вдъхновяващи срещи“ ще влязат в годишната им изложба през следващата година.