Когато животът започва на 50, 60 или 70 години

Райфайзенбанк предлага потребителски кредит за пенсионери с облекчени изисквания

Популярната фраза на американския психолог Уолтър Питкин от началото на миналия век „животът започва на 40 години“ отдавна не е актуална. Днес все повече хора вярват, че „животът започва“ на 50, 60 или дори 70 години. Натрупаният житейски опит и свободното време след пенсиониране им дават възможност смело да реализират мечтите си за ново имущество, пътуване, подаръци за близките, приключения.

Райфайзенбанк протяга ръка на всички пенсионери с подобни планове. Те вече могат да се възползват от облекчени изисквания за кредит. Новият продукт на банката е единственият на пазара, разработен специално за пенсионери, който позволява отпускане на кредит без съдлъжник за суми до 15 хил. лв. Максималният размер е 30 хил. лв.

Потребителският ни кредит за пенсионери е достъпна възможност за много жители на Варна да осъществят идеи, които са планирали за този активен период от живота си“, казва Димитринка Савчева, регионален мениджър Банкиране на дребно на Райфайзенбанк за Варна.

Срокът на предлагания от банката кредит е до 7 години, а минимално изискуемият доход – 208 лв. (минималната пенсия в страната). Продуктът на Райфайзенбанк е с фиксирана годишна лихва от 6.95% за първата година. Той включва безплатна застраховка „Живот“, възможност за откриване и на сметка „За пенсия“ без месечна такса, ако в текущия месец по нея е получен превод над 145 лв., заедно с безконтактна дебитна карта без такси за откриване, обслужване и теглене от банкоматите на банката в страната.

В допълнение към специалното предложение, Райфайзенбанк демонстрира ангажираност и към здравето на българските пенсионери, като подари апарати за измерване на кръвно налягане на пенсионерски клубове в страната.