Кметът на Звездица се хвана сам да чисти канавки

Да не сме виждали кмет с лопата – виждали сме. Обикновено тази гледка се повтаря при всяка шарена PR акция за поредната първа копка, при които политиците се снимат с  широки усмивки. Но да видиш кмет, който е хванал лопатата, за да свърши с двете си ръце нещо полезно – това е толкова рядко, че може да се нарече уникално.

8 - Zvezdica 1
Николай Йорданов, кмет на прочутото варненско село Звездица, в което улиците са с имена на планети и други космически обекти, беше заснет как сам чисти канавки край пътя. Това  изобщо не влиза в задълженията му на кмет, но пък е важна работа. Неговата работа беше запечатана от наш читател, който ни изпрати снимка.
Явно без пари за наемане на хора и машина за разчистване на канавката, кметът на Звездица се е заел с тази работа лично. Проблемът е сериозен, защото именно от задръстените канали край пътя тръгват свлачища, които застрашават достъпа до селото.
Населеното място, което е част от община Варна, явно страда от недостиг на средства за тази дейност. Когато обаче има хора, които да дават личен пример, а не само заповеди, проблемите обикновено намират решенията си бързо.