Кметът Иван Портних: Активно работим за решаването на проблема с Дупката

 

Варненският кмет обясни пред медиите, че решението да се върне 29 % от собствеността на Пловдивския панаир, взето от местния парламент в морския град, няма нищо общо с проблема с прословутата Дупка в центъра на града. Портних заяви, че никога мотивът да се вземат дялове от панаира не е бил в последствие да се изтъргуват с бизнесмена Георги Гергов, който е собственик на изкопа, появил се през 80-те години на миналия век с идея да се строи търговски център, подобен на ЦУМ. Без това да се казва официално, надеждата на управляващите във Варна беше да заменят собствеността си в Пловдивски панаир с Гергов, така че Дупката да стане общинска и така да бъде заличен един от най-грозните проблеми в центъра на морската столица.
По думите на Портних, дяловете в изложбените площи в Пловдив трябвало да се използват за съвместни инициативи, подпомагащи развитието и популяризирането на Варна. Това обаче не се случило и след като проблемът бил обсъден с политическото ръководство на ГЕРБ, било взето решение за разваляне на сделката, направена преди около 9 месеца.
В отговор на репортерски въпрос какво все пак се прави за решаването на проблема с Дупката, варненският кмет заяви, че се работи активно за решаването му, при това с очакване и държавата да помогне. Портних обаче така и не сподели какви точно са актуалните действия, които се предприемат в този момент.