Клубът отново стана стопанин на базата си

 

 

Съществува вероятност сесията на ОбС, на която ще бъде узаконено съдебното решение за връщане на базата на ФК Спартак, да съвпадне със старта на световното първенство по футбол – 14 юни, или да е ден по-рано.

Народно дело Седмицата” научи, че решението на Варненски окръжен съд за преобразуването на Спортен комплекс „Спартак” АД в две дружества е вписано в търговския регистър, където ще остане до 9 дни, и чак тогава шефът на ОбС Варна Тодор Балабанов може да насрочи общинска сесия.

Съдебното решение, което не подлежи на обжалване, излезе във вторник вечерта, което означава, че сесия на ОбС може да се насрочи най-рано след 12 юни.

Както писахме, в едното ново дружество мажоритарен собственик ще е Община Варна, която си връща собствеността върху стадион „Спартак” и прилежащите територии, и ги предоставя за безвъзмездно ползване на ФК Спартак.

Сега, след като ФК Спартак отново става стопанин на своята база, по-лесно може да си намери инвеститор, генерален спомоществовател или спонсори за клуба.

А след като ОбС Варна гласува решението за разделянето на Спортен комплекс „Спартак“ АД на две дружества, стартира реконструкцията на стадион „Спартак“, за която държавата отпусна 1 млн. лева. 

Шефът на УС на Спартак Стефан Калименов изрази задоволство, че през този месец клубът най-после ще си върне стадиона и прилежащите му територии.

Битката за базата беше много тежка, но всички спартаклии бяхме единни и успяхме. Сега сме на финалната права и след ремонта на стадион „Спартак” ще се завърнем с гордо вдигнати глави в нашия дом. Бъдещето на клуба ни минаваше задължително през преобразуването на Спортен комплекс „СпартакАД в две нови дружества и това бе постигнато”, заяви Калименов.

Междувременно легендата на Спартак и настоящ член на УС на клуба Радостин Станев влезе в съблекалнята на отбора и поздрави футболистите за представянето им през пролетния полусезон.

Бившият вратар е благодари на играчите за характера и мъжеството, и най-вече, че са повярвали в проекта „Спартак” и през януари са приели да помогнат на тима в много труден за него момент.