Кикбоксьорът Христо Христов устремен към световния връх

 Красимир Кирилов урежда на звездата на „Боил” мачове в чужбина, за да вдигне нивото си
Дни след като стана вицешампион на Европа по кикбокс за мъже в стил фул контакт в категория 71 кг, Христо Христов вече започна целенасочена подготовка на световното първенство.
„Със сигурност Ицо ще участва на шампионата на планетата през ноември 2017 година в Будапеща. Ще направя всичко възможно да се подготви максимално добре и да атакува титлата. За целта ще му подсигуря мачове в чужбина, с които да вдигне нивото си, тъй като в България няма конкуренция”, каза за „Народно дело Седмицата” личният треньор на Христов в „Боил” Красимир Кирилов.

28-02
На първенството на Стария континент в гръцкия град Лутраки Ицо изгуби в оспорван финал от руснака Юри Конников, който стана най-добрия файтър на европейското.
Преди това Христов преодоля ирландец и турчин. Това е втория медал за варненеца от европейско след бронза в Билбао преди две години.
„Финалът бе равностоен. В последния рунд обаче руснакът наклони везните в своя полза и спечели с 2:1 точки. Но в Русия конкуренцията е огромна и представителите им на големи първенства винаги са фаворити. Ето затова искам Христо да се бие извън България, за да трупа международен опит и да е в оптимална форма. Неговият стил е труден поради ограничението в правилата, и за да се конкурира с най-добрите, трябва да е на най-високо технико-тактическо ниво”, допълни Кирилов.
Христо Христов е на 21 години и е помощник-треньор в „Боил”, като води и детска група. Кикбоксьорът е също студент в ВСУ „Черноризец Храбър”.