Като част от ремонта: Изграждат ново второ ниво на Морските бани

Второто ниво на старите Морски бани във Варна в района на Северния и част Централния плаж е премахнато. Бетонната плоча е разчистена, а преминаването по крайбрежната алея на Морската градина в тази част е блокирана и преминаването по нея е спряно до разчистването на строителните отпадъци, видя наш репортер.

10 - Bani 2
На място на второто ниво на стената на Морските бани, строени преди почти век, ще се появи по-лека конструкция. Това подсказват вече монтираните метални пилони. Стария вид на баните да бъде възпроизведен наново, показват визуални модели на бъдещия вид на туристическата забележителност. На няколко пъти концесионерите на варненския плаж, които извършват реконструкцията, подчертаха, че всички й елементи са съгласуване Министерството на културата, макар и Морските бани официално да не са архитектурен паметник.

10 - Bani 1
Премахването на второто ниво е частично. То не засяга входовете на плажа и на заведенията, където автентичния вид от 20-те години на ХХ век и орнаментите са запазени. В частта под централния вход на Морската градина пък продължава поставянето на нови витрини с PVC дограма и оформянето на фасадата в ретро стил.