Катастрофата, която разбуни духовете: Велосипедист пострада след сблъсък с кола в Морската градина

Миналия четвъртък се случи произшествие, което сериозно разбуни духовете на гражданското общество във Варна. Колоездач беше ударен от кола на една от алеите  в Морската градина. Очевидци веднага предадоха информацията за случилото се, полицейски  екипи бързо се отзоваха на мястото. За щастие, велосипедистът се отърва без сериозни травми. Изясни се, че той си е карал по една от алеите в близост до известен градински център, когато от двор на сграда е излязла колата. 37-годишният шофьор не се е съобразил с пътните условия, не е преценил, че някой може да се движи по алеята, и е блъснал колоездача. Велосипедистът, който е на 38 години, все пак е откаран в болница.

9-aleja-1
Според полицаите на това място в Морската градина няма забрана за коли. Случаят обаче отново разбуди тлеещите страсти по темата имат ли място автомобилите в парка.
Естествено, противниците на колите в парка заявиха, че отдавна са предвидили подобна опасност и за съжаление техните страхове са се сбъднали. За  много организации и граждански активисти оставянето на  Морската градина само на пешеходците и колоездачите е кауза, за която се борят от години. За известно време, след официален предизборен ангажимент, кметът Иван Портних успя да спре достъпа на автомобили. След съдебни битки и различни варианти на наложеното ограничение, магистратите в крайна сметка  разрешиха достъпа на коли заради достъпа до жилищните сгради и търговските обекти в Салтанат. За общината пък остана единствено да събира пари от глоби за неправилно паркиране. От местната власт нямаше реакция по повод инцидента с блъснатия колоездач.
Колкото и да е странно, след появата на информацията за инцидента в медиите и в социалните мрежи се появиха и коментари против велосипедистите в парка. Оказа се, че мнозина са недоволни, че някои карат колело по алеите с висока скорост. Някои заподозряха, че и това може да има отношение към неприятния инцидент.