Картите за автобус са вече само електронни

Край с хартиените карти за градския транспорт,  във Варна продават вече само електронни. Всеки потребител може да си закупи единствено електронна карта в някой от седемте пункта за продажба на превозни документи. Новостта изненадва някои от пътуващите, които по традиция на 27-мо число от месеца се редят на опашка, за да подменят месечния си документ, въпреки че провеждането на кампании за продажба на карти на отделни категории лица отпадна от този месец.

Вече закупуването и зареждането на превозен документ за обществения транспорт може да се извършва всеки делничен ден. Картите се издават от дата до дата с валидност 30 календарни дни или в зависимост от избрания период – за едномесечен, двумесечен, тримесечен, шестмесечен или едногодишен, посочват от „Градски транспорт“.

Електронният вариант на абонаментните карти вече е добре известен на учащите. Сега става задължителен и за пенсионерите, както и за хората с увреждания. Валидността на пластиките се проверява със специални устройства от контрольорите в автобусите. От потребителите се изисква единствено да покажат документа при поискване.