Камерите остават „слепи“ за вандализма: Чужденец се възмути от драсканиците в централния подлез

Централният подлез на Варна пак е надраскан. От това се възмути този път не някой наш съгражданин, а един чужденец, дошъл на гости във Варна, който не е успял да преглътне вандалщината и я е запечатал в снимки.

8-kameri-3 8-kameri-2
Ето какво е написал гостът:
„Наистина ли тези камери работят? Или изпълняват само декоративни функции? За тези камери бяха похарчени куп пари на данъкоплатците, сега трябва да оправдаят тези инвестиции, все пак са сложени за сигурността на града, ако стане нередност, полицията да успее с тяхна помощ да намери извършителите. Поне 4 камери има на това място!“
Вероятно за чужденците е странно, че нарушителите на обществения ред не изпитват никакъв респект от видеонаблюдението, с което иначе се хвали местната власт. За съжаление, общото впечатление, което се създава във Варна, е, че дори поредният вандалски акт да бъде регистриран от камерите, на практика няма кой да издири извършителите и да ги санкционира. Както „Народно дело Седмицата“ написа и в миналия си брой, положението с драсканиците по стените е такова не само в централния подлез, а и в другите подобни съоръжения в града.