Как един добър рибарски магазин успява да превърне всеки нов купувач в постоянен клиент?

Запалените рибари знаят, че изборът на риболовни принадлежности и примамки до голяма степен определя количеството и качеството на улова. Почти всеки любител на това занимание си има любим рибарски магазин, независимо дали той се намира във физическия или във виртуалния свят. Въпросът е какво трябва да направи даден търговец, за да превърне всеки свой нов клиент в постоянен?

Да се отговори на потребностите и възможностите на всеки купувач – най-трудната задача

Оказва се, че броят на специализираните магазини за риболовни принадлежности е доста голям, като доста от физическите обекти вече активно оперират и онлайн. Това е печеливша стратегия за увеличаване на продажбите, но е ясно, че само присъствието не е достатъчно. Очевидно има някаква конкретна причина за факта, че едни магазини са по-популярни и успешни от други.

Рецептата за търговски успех е проста. Добрият онлайн рибарски магазин просто е подбрал асортимента си така, че да може да предложи по нещо за всяка категория купувачи. Това означава, че рибарите могат да намерят принадлежности и оборудване както от елитни, така и от бюджетни производители, които са заслужено популярни сред риболовците заради приличното качество на продуктите и достъпните им цени.

Истината е, че риболовът се практикува от хора с различни финансови възможности. За едни цената не е от значение, а само характеристиките на оборудването. За по-голямата част от рибарите обаче, стойността на предлаганите стоки е решаваща за избора на място, откъдето ще се купува. И то не еднократно, а всеки път, когато е нужно ново приспособление за риболов.

Един успешен магазин за рибарски пособия в България е Рибарчето, предлагащ стоката си не само във физическия свят, но и във виртуалното пространство. Негово предимство е партньорството с един от водещите производители на риболовно оборудване в Европа, а именно: словашката марка DELPHIN. Фирмата е доставчик на продуктите на бранда за България, което означава по-изгодни цени за крайния купувач.

Всичко на едно място

В риболова се използва огромен брой различни видове приспособления, което задължава рибарите да си набавят поне еднократно някои от тях, а други – редовно. Никой не обича да разкъсва покупките си, пазарувайки различните продукти от различни места. Дори онлайн покупките е по-добре да се правят от само един специализиран сайт.

Ето защо, магазини като Рибарчето са се постарали да осигурят богат асортимент от риболовни стоки. Така рибарите могат за много кратко време да си набавят въдици, макари, подходящо влакно, аксесоари за съответното приспособление, а също примамки, кукички, инструменти, дрехи и обувки, къмпинг екипировка и т.н.

Съвременният потребител държи на удобството и бързината при намиране на нужните му артикули, включително риболовни такъми. Поради тази причина в онлайн магазините всички видове продукти са разделени на категории и групи. Така на потребителя е изключително лесно да отдели само стоките, които го интересуват в момента. Осигурена е опция за бърз преглед на предлагания асортимент, избор на продукт и поръчка.

Подробните описания на продуктите, придружени от снимков материал, позволяват на купувача да се запознае подробно с приспособлението, което го интересува – ключов фактор за правилен избор. Допълнителен плюс е възможността да получиш експертен съвет от квалифициран продавач консултант. Такава опция е налице в добрия рибарски магазин и тя е необходима, защото дори старите и опитни рибари понякога не са сигурни какво да изберат.