Как да създадем уют в спалнята

Ако сте си поставили за цел да създадете приятна атмосфера и уют в спалнята, значи сте попаднали на правилното място. Ето няколко полезни съвета как да превърнете тази стая в удобно и романтично кътче за релакс!


Подходящи цветове

От бледо синьо до пастелно сиво, включително и универсалното бяло, всеки от тези цветове е подходящ за стените в спалнята. Избягвайте тъмните цветове, които ще направят така, че помещението да изглежда по-малко. Препоръчителни са по-светли и свежи тонове.

Що се отнася до мебелите, можете спокойно да изберете такива както в светли, така и в тъмни цветове. За по-добър ефект бихте могли да създадете контраст между цвета на стените и този на мебелите.

Подходящa светлинa

При избора на осветителни тела за спалня не пропускайте да включите приглушени светлоизточници като аплици, нощни лампи, регулируемо осветление. Колкото по-мека и приглушена е светлината, толкова по-добре. Това ще увеличи шансовете ви за спокоен сън и романтични нощи.

Когато целта е да създадете нежна атмосфера и уют, трябва да се отдалечите максимално от яркото и силно осветление.

Избор на легло

Модерните легла също могат да бъдат удобни макар и понякога съвременните изчистени линии на една по-модерна мебел да не се сливат добре с представите за уютната визия.

Заложете на легло с мека тапицерия и пухкави възглавнички, за да си осигурите необходимия комфорт.

Подходящо спално бельо

Красивото спално бельо е гаранция за завършеност на дизайна в спалнята. Потърсете чаршафи от мека материя като сатениран памук. Подберете ги в топли цветове, така че направо да ви се прииска да се вмъкнете под завивките.

Въздействие на текстурите

Кадифени табли на леглата, меки килими и олекотени пухкави завивки в различни десени – всички те могат да се съчетаят подходящо и да спомогнат за създаването на стилна и уютна спалня. Експериментирайте с разнообразие от текстури, балансирайте добре и ще постигнете желания ефект.

Аксесоари

Оригинални нощни лампи, феерични завеси и декоративни възглавнички – всеки аксесоар трябва да съвпада с характера на стаята. Постарайте се да ги подберете така, че да ви харесват и да ви карат да се чувствате приятно, когато прекарвате време в помещението. Заложете на любими книги, сувенири от далечно пътешествие или ароматни свещи, поставени върху стенни рафтове.

Акценти

Всяка спалня трябва да има основен акцент. Около него се подрежда всичко останало. Изберете на какво да наблегнете – на стилно тапицирано легло с висока табла, на нощните шкафчета, на кресло в ярък цвят или на кристалния полилей. Акцентът допринася за цялата визия и излъчване на стаята.

Правилна подредба

Уютната спалня не трябва да е претрупана или хаотично разхвърляна. Необходимо е ежедневно да я привеждате в ред и да поставяте всяко нещо на правилното място, за да избегнете обратен ефект. Старайте се да я поддържате винаги добре подредена и ще си гарантирате така желания уют!

снимка: https://pixabay.com/

  • публикация