Как да изрежете керамичните плочки сами?

При рязане на керамични плочки е важно да знаете как да ги нарежете правилно. Недобре нарязаните плочки са склонни да се чупят, което значително увеличава разходите за вашия проект. В тази статия ще разберете как да изрежете тези плочки по правилния начин.

Керамичните плочки се изработват чрез изпичане на смес от глина, счукан кварц, пясък и неметален материал при температура от 1800 градуса по Фаренхайт в специално проектирана за това пещ. Този процес ги прави твърди и водоустойчиви. Тяхната твърдост се превръща в проблем, когато възниква необходимост да се намалят размерите и формата. Можете да поемете задачата да ги нарежете сами с помощта на някои режещи инструменти.

1. Рязане на керамични плочки. Преди да научите как да инсталирате керамични плочки върху подовете, първо трябва да се информирате за това как да ги нарязвате на желаните от вас размери. Следващото описание е известна информация за режещите инструменти, които могат да ви помогнат.

2. Идеи за керамични плочки. Ако мислите за инсталиране на керамични подови настилки, декориране на стени с керамични шаблони или подобряване на дизайна на кухнята, като я декорирате с backsplash плочки, съществуват няколко дизайнерски идеи, които могат да ви помогнат:

– Стенописи. Производителите могат да прехвърлят картини или снимки, предоставени от вас, върху избран от вас модел плочки. Тези плочки могат да се използват под формата на декоративни стенописи.

– Снимки. Производителите могат да създават плочки с фотографии, отпечатани върху тях.

След като инсталирате плочките, трябва да поставите подовата настилка или backsplash плочките. След това трябва да инсталирате керамична облицовка на плочките, за да завършите инсталационния процес. Нанесете лепилото на гърба на плочките и го залепете като пощенска марка, на правилното място внимателно.

Една задача, която повечето хора не успяват да разгледат изцяло, когато решат да ги инсталират сами е рязането на плочките. Те са трудни, напълно непрактични и приемат форма според желанието си, когато ги разрязвате. По тази причина за да отговарят на вашите изисквания, трябва да инвестирате определена сума за закупуването на специално оборудване за рязането им.

3. Инструменти за рязане на керамични плочки. Не се колебайте да платите повече пари, за да се сдобиете с добри инструменти за рязане, защото инструментите, които могат да бъдат закупени евтино, може да нямат достатъчно сила на рязане, за да ви послужат в реализирането на вашата цел. Основните инструменти са рязане на керамични плочки са карбонобразен молив, керамичен нож, режеща пита, бораашина, карбидна лопатка и други.

Източник: https://voinishki.com