Как да изберем добра услуга за лазерна епилация?

Независимо дали мислите да си направите лазерна епилация за първи път или искате да смените настоящото лазерно студио, важно е да изберете доставчик, който ще свърши работата както трябва.

Какво е лазерна епилация?

Лазерната епилация е набиращ популярност метод за трайно обезкосмяване, който използва лазерен лъч, за да унищожи космения фоликул и меланина в него.

Обикновено, козметикът ще направи консултация и ще прегледа медицинската ви история, преди да препоръча лазерна епилация. Цената на процедурите варира според размера на третираната зона, както и броя на необходимите сесии.

Важно е да следвате инструкциите, предоставени от вашия козметик. Това ще намали риска от усложнения и странични ефекти. Например, трябва да избягвате солариуми и бръснене, преди да се подложите на процедурата. Може също да искате да нанесете слънцезащитен крем, за да предпазите кожата от ултравиолетовите лъчи.

Cosmetologist use laser. Woman with cosmetologist. Lady in a beauty studio.

Докато повечето хора виждат дългосрочни резултати след три до осем процедури, вие вероятно ще имате нужда от поддържащи процедури на периодична основа. Те обикновено се планират с интервал от около четири до шест седмици.

Устройства за лазерна епилация

Изборът на правилния доставчик на лазерна епилация е важен. Това ще гарантира, че ще получите възможно най-добрите резултати. В допълнение към избора на правилния доставчик, вие също трябва да намерите устройство, което е подходящо за вашия тип кожа. Има различни видове устройства, от които да избирате, така че не забравяйте да проучите внимателно всяко от тях, преди да купите.

Ако имате по-тъмен тон на кожата, може да се наложи да използвате по-ниска настройка.

Ако имате червена или руса коса, трябва да избягвате IPL. Няма да унищожи меланина в тези цветове. Вместо това трябва да използвате диоден или Nd:YAG лазер.

Друг фактор, който трябва да имате предвид, е размерът на зоната. По-голямото зона ще позволи на лечението да проникне по-дълбоко във фоликула. Това ще намали времето, което трябва да отделите за лечението.

Ако се притеснявате от болката, можете също да помислите за устройство с охлаждаща функция. Това ще помогне за намаляване на дискомфорта от лечението.

Doctor performing laser hair removal on patient skin in clinic

Най-ефективните лазери са тези, които имат две дължини на вълната. Те ще бъдат по-подходящи за вашия конкретен тип кожа. Трябва също да потърсите клиника с модерно оборудване. Колкото по-нова е машината, толкова по-надеждни са резултатите.

Как да изберем доставчик на лазерна епилация?

Изборът на правилния доставчик на лазерна епилация е важен. Това е така, защото искате да сте сигурни, че ще получите възможно най-добрите резултати. Освен това искате да сте сигурни, че сте избрали най-доброто място за лечението.

Най-ефективният начин да намерите реномирана клиника е да потърсите препоръка от уста на уста.  Затова, внимателно проучете мненията за избрания лазерен център.

 Трябва също така да потърсите клиника, която предлага консултация без задължения. Това е така, защото ще ви позволи да разберете дали сте добър кандидат за лечението.

Повече информация на https://satorilaser.bg/лазерна-епилация

  • публикация