Искат паметник на Пламен Горанов под прозорците на кмета

Нова гражданска петиция, с която се иска да бъде почетена паметта на Пламен Горанов, който пламна на стълбите на общината на 20 февруари 2013-а, набира сила. С нея гражданите настояват за изграждане на мемориал на варненеца. Намерението на местната власт да направи такъв беше заявявано неведнъж, като последно за това се заговори при разчистването на Грамадата, издигната от участниците в протестите отпреди 4 години на въпросното място.
„По време на големите протести през 2013 година Пламен Горанов пробуди духа на Варна, възПЛАМЕНи града, промени го, промени и цялата страна! Както казва Димитър Събев в книгата си „Саламандър”, посветена на него: „Свали от власт един премиер и един кмет. Чак национален траур за 2013-а му обявиха, а държавното радио цял ден излъчваше само песните, които той приживе обичаше да слуша.”
Тогава варненци и българи от цялата страна, че дори и от света, за дни издигнаха висока Грамада на проклятието в подкрепа на Пламен и като израз на недоволство към политиката на местната и националната власт. След това Община Варна дори проведе конкурс за идеен проект, който да замести Грамадата.
Днес, четири години по-късно, Грамадата я няма. Изчезна под предлог ремонт на настилката под нея. Изчезнаха и следващите по-малки купчини камъни. Резултата от конкурса също го няма. В момента няма никакъв знак за тези паметни събития. Ще оставим ли нещата така?
Настояваме за мемориален паметник в чест на Пламен Горанов на мястото, на което изгоря!“,  пишат инициаторите на петицията.