Има ли отговорна и здравословна игра онлайн?

снимка pixabay

Темата за разумна, отговорна и здравословна игра предизвиква все по-голяма обществена дискусия в iGaming и e-betting индустрията и по всичко изглежда, че считана за важна, тя вълнува много хора. Милиони лица по света намират вълнение и тръпка в залозите. И в това няма нищо лошо, ако се прави по правилния начин и в разумни граници. За да се запази същността на хазартната дейност изцяло като начин за забавление, се изисква усилена съвместна работа от потребителите и от хазартните оператори, които заедно да поддържат позитивния дух на залозите онлайн. Но какво значи това?

Каква е вашата роля в името на разумните онлайн залози? 

Да следите парите по сметката си е най-разумното нещо, което всеки играч трябва да прави нонстоп. Често в стремежа си да увеличат своята печалба или да компенсират загубите си, хората се впускат във високорискови мероприятия, вярвайки, че късметът е на тяхна страна или че те имат нужните познания и умения за игра. Резултатите след подобен акт могат да са изключително разочароващи. Възползвайте се от предложенията на компаниите за различни бонуси и в нито един момент не забравяйте, че всичко, което се случва в играта, има за цел да ви забавлява, а не да повлече след себе си финансови дисбаланси. 

Помощ от приятел! 

Ако добре познавате себе си, то тогава няма да ви е трудно да прецените какви са вашите способности за самоконтрол и докъде се простират те. При много хора те са значително понижени. 

За да не изпадат играчите в неприятна ситуация, повечето хазартни оператори предлагат на вниманието на всички своите потребители “механизми” за ограничаване на играта, които имат за цел да предотвратят нейното превръщане от забавление във вреда. Като започнем от проверката на самоличността, защитата на сметката и предоставените лични данни и стигнем до различни политики, предприети от страна на компаниите, които имат за цел да осигурят разумна игра. 

“Лимити на депозит”, “самоизключване” и “почивка” са само част от опциите за контрол на разходите, които различните брандове предлагат. За пример в тази насока безспорно може да ни послужат bwin, които се стремят да осигурят здравословна среда за игра на своите клиенти, да им дадат максимално изчерпателни насоки и да минимизират риска от вреда до минимум. Ако и вие самите искате да сте част от именно такава платформа, Efirbet показва как да залагате в Bwin – указания, които безспорно ще са ви от полза. 

Много хора биха се зачудили защо им е на хазартните брандове да ограничават по един или друг начин своите играчи? Защото още с регистрацията на даден потребител, те поемат ангажимент към това да му осигурят продукт, който носи приятни емоции, а не обратното. Нещо повече, хазартната индустрия е бранш, който ежегодно носи милиарди левове печалба и е важна неговата идентичност да се запази в рамките на забавлението, за да продължи той да бъде притегателна сила за хората.