Илиан Илиев влезе в топ 3 на футболните ни треньори

Наставникът на Черно море Илиан Илиев бе класиран на трето място в анкетата за най-добър треньор на България за 2020 година. Победител е Николай Киров, а втори остана Стамен Белчев. В допитването участваха 95 спортни журналисти от 37 наши медии.

Илиан Илиев-младши бе сред петима номинирани за най-прогресиращ футболист заедно с Валентин Антов, Филип Кръстев, Доминик Янков и Преслав Боруков. За №1 бе избран Янков.

Игралият доскоро за „моряците“ Матиас Курьор е втори в класирането за най-добър чужденец. Първи е Али Соу, а трети – Кладуио Кешеру.

Илиан Илиев даде изявление по време на виртуалната церемония „Футболист на годината“. Както писахме, в анкетата участваха 95 спортни журналисти от 37 медии.

„Изненадан съм, защото с Черно море не сме постигнали някакви успехи през изминалия сезон, но хората оценяват желанието ни да се противопоставяме на грандовете. Дано всичко премине бързо и си върнем нормалния начин на живот. Зависи от Илиан дали ще ме надмине. Трябва да работи и да не се задоволява с малкото. Вие спортните журналисти бързо вдигате футболистите, а после ние трудно ги сваляме на земята. От младите зависи да работят и преследват мечтите си.“, каза Илиан Илиев, цитиран от topsport.bg.