Изяви по интереси обогатяват календара на МОН

 

Около10 варненски събития под формата на конкурси и конференции влизат в проекта на МОН за Национален календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2017/2018 г. Предложения и становища по дадения списък в сайта на министерството могат да бъдат давани до 18 септември, събощи Moreto.net.
Варненските събития обхващат както летния период, така и по-студените месеци. Младежка астрономическа конференция е предвидено да се проведе от 30 март до 1 април 2018 г.
Литературен конкурс за създаване на авторски текстове на английски и немски език „Този безкраен свят“ пък ще се проведе през май 2018 г. В организацията участват Първа езикова гимназия и фондация „Българска памет“.
През ноември 2017-а се планира да се състои национален конкурс „Морето, морето, морето…“ за литература, поезия, проза и за компютърна рисунка.
На 17 февруари догодина пък ще се състои национален конкурс „Любовта в нас” за литературно творчество и за компютърна рисунка. През март ще се проведе национален ученически конкурс „Българските архитектурни паметници и възрожденски къщи в макети”.
От 30 март до 1 април ще се състои национален детски конкурс „Диньо Маринов” за изпълнители на народна музика: певци, инструменталисти, народни хорове, оркестри и ансамбли.
Юни 2018-а се предвижда национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче”. Същия месец ще се състои и национален конкурс за детска рисунка „ПриказкиТЕ…”. Освен всички тези събития ще има мероприятия и за Световния ден на околната среда, който отбелязваме на 5 юни, както и Зелена седмица през юни.
МОН осигурява средства за частично финансово обезпечаване на изяви от календара. Парите могат да послужат за награден фонд, организация, материали и други.