Изпитано добри съвети за обзавеждане на спални

Без съмнение, обзавеждането на дома ни се струва едно от най-сладките и лесни неща, с които трябва да се захванем, особено след продължителен ремонт. За щастие живеем във времена, когато можем да намерим всичко, което ни е необходимо, за да си осигурим максималния комфорт и спокойствие в онази любима част от дома ни, а именно спалнята. Истината обаче е, че очакванията понякога се разминават с реалността, тъй като всяко нещо, за да се направи качествено, си има своите тънкости. Преди да преминете към закупуване на спално обзавеждане, уверете се, че сте се съобразили с тези тънкости.

1. Размерът на мебелите трябва да е съобразен с размера на спалнята

Един от ключовите моменти при избора на мебели е да съобразите размера и дизайна им със стаята. Често в мебелните магазини предлаганите модели изглеждат с една идея по-умалени и това е заради голямото пространство, където са разположени. За да сте сигурни, че мебелите, които сте избрали са подходящи за пространството, с което вие разполагате, е нужно да измерите помещението, както и предварително да прецените местоположението на мебелите в спалнята. Удачно ли е, например, гардеробът да бъде поставен неотлъчно до касата на вратата и да пречи на отварянето ѝ?

2. Определете си приблизителен бюджет за обзавеждането

От голяма важност е да имате поне ориентировъчен бюджет преди да започнете ремонта и да се втурнете към МЕБИО.bg. Планирате ли да смените подовата настилка или предпочитате само да направите леко освежаване като смяна на мебелите? Обмислянето на такива ключови детайли ще ви помогне да избегнете често срещани проблеми. Ако например предпочитате стените на спалнята да са в по-тъмни нюанси, то тогава няма да е добра идея мебелите ви също да са в тъмната гама. В такава ситуация по-светлите мебели биха уравновесили атмосферата в стаята ви.

3. Съобразете се с обитателя и неговите предпочитания

За да бъде обитателят максимално доволен от обзавеждането е нужно да се съобразите с неговите предпочитания и нужди. При обзавеждане на спални, тип семейни, е желателно да заложите на по-голям размер легло и гардероб, където ще има достатъчно пространство за съхранение на дрехите и вещите на двама ви. Ако стаята е по-малка и тъмна, то тогава гардероб с плъзгащи врати е съвсем удачно решение, тъй като вратите ще спестят пространство и няма да пречат. Също така, ако моделът е с огледала, ще се създаде илюзия за повече пространство. А ако обзавеждате спалня на дете, то в такъв случай легло с амортисьорен механизъм ще внесе функционалност на помещението.

4. Материалите са от значение

Ключов момент, който често остава на заден план, е изборът на материали. Ако спалнята Ви е с ограничено пространство, то тогава е препоръчително да заложите на мебели от ПДЧ, тъй като са много здрави. Плюсът е, че имате богат избор от цветове, за да съчетаете мебелите с интериора, а освен това този вариант е достъпен и ще влезе в бюджета ви. Ако пък целта ви е да внесете повече топлина и уют сред спалнята, мебелите от масив за чудесен избор. Те впечатляват с практичност, дизайн и здравина, но пък и цената им е по-висока.

Възползвайте се от нашите съвети и във вашата спалня.