Изключително богата програма за Нощта на музеите и галериите

 

Фестивалът „Нощ на музеите и галериите“ ще се проведе за втори път във Варна на 19 и 20 май 2017 г. Списанието за градска култура „Ти си Варна”, в партньорство с ръководителите на варненските музеи и галерии организира това второ издание на Нощта в нашия град. В инициативата ще се включат музеи, голяма част от галериите, творчески пространства, заведения.


„Нашата цел е да въвлечем голям брой участници в Нощта на музеите и галериите освен чрез експозиции и изложби, също така и чрез културни събития, които ще се проведат в рамките на фестивала. Нощта има за цел да даде поле за изява на голям брой млади артисти и колективи, като по този начин да се превърне в платформа за реализация на нови и алтернативни проекти в областта на културата и изкуството“, пишат организацията на тази наистина мащабна инициатива.
Дори акцентите в програмата е трудно да бъдат изброени, затова най-добрият начин е варненците и гостите на града просто да се впуснат в Нощта, откривайки за себе си най-интересното и най-забавното. Подробният списък на всички събития и прояви може да се разгледа в интернет на адрес varnanight.bg