Извикаха Костадинов на разпит, след като се кандидатира за президент

Лидерът на партия „Възраждане” Костадин Костадинов беше извикан за разпит в Първо районно полицейско управление във Варна в края на септември. Това съобщи самият той след излизането си от сградата на полицията с видео във Фейсбук. Причината е влизането на председателя на ПП “Възраждане” в офис на енергийна компания, където искаше да си плати сметката за ток, но е бил без маска. След спорове сметките бяха платени, но е започната прокурорска преписка за “хулиганство”. Става въпрос за политическа репресия, категоричен е Костадинов.

„В понеделник бях разпитван като обвиняем по съдебно дело срещу мен, защото съм казал истината. Вчера бях на разпит в полицията, защото си защитавам правата.  Не знам тези хора в прокуратурата, правителството, полицията, следствието, ДАНС и всички останали престъпни групировки дали са наясно как само допълнително ме мотивират да се боря срещу тях, за да ги унищожа и накарам да понесат отговорност за престъпленията си срещу България. В нашата история вече веднъж се е случвало престъпният елит да бъде съден и наказан за престъпленията си. Ще се случи пак. Ще имам грижата за това”, коментира Костадинов.

Дни по-рано той обяви, че се кандидатира за президент  заедно с адвокат Елена Гунчева като визепрезидент. „Самият факт, че аз съм кандидат за президент, показва, че не сме доволни от Румен Радев. Ние заявихме, че искаме разговор с президента, за да видим има ли съвпадения между неговата управленска програма и нашата. Такава не се състоя”, заяви лидерът на „Възраждане“, в коментар по Нова телевизия.

Според него вътрешната и външната политика служебното правителство не се е различавало от тази на кабинета „Борисов  3“. „Смятаме, че имаме шанс за балотаж. Не виждам никаква разлика между кандидат на ГЕРБ и кандидат на президента“, коментира Костадинов. По думите му стана ясно, че ако неговата кандидатура за „Дондуков“ 2 се провали, той няма да призовава гражданите кого да подкрепят на втори тур.

Костадин Костадинов настоява, че трябва да има политически разговор и с партиите, останали извън последното Народно събрание. „Възраждане“ има амбиция да влезе в следващия парламент. „В политиката трябва да има принципи. Ние ще поканим всички партии на разговори и ще представим нашите приоритети“, настоя той. И добави, че партията му настоява за махането на противоепидемичните мерки, референдум за членството в ЕС и да не се приема еврото.

Костадин Костадинов не даде ясен отговор с коя партия би се коалирал. Направи коментар, че „българската политическа система“ обслужва чужди интереси и убива българската държавност. Според него не е важно просто да махнеш хората на „олигарха Пеевски“ и да сложиш тези на Прокопиев.

Той  зае ясно позиция против задължителното ваксиниране. Не е обаче като цяло против ваксините, но е против тази за коронавируса, защото не била изпитана достатъчно дълго. Костадинов е и против маските.  „Искате да кажете, че трябва да изпълним някакво условие, насадено от някого?“, запита той.“Вижте, огледайте се, животът е нормален. Не може да се прави национална трагедия от починалите“, настоя още Костадинов.