Играчи на „Черно море“ и „Спартак“ се събират в националния отбор на Гвинея – Бисау

Двама съперници от варненските отбори става съотборници в държавния тим на своята родина. Офанзивният футболист на Черно море Меди Кета получи повиквателна за националния отбор на Гвинея – Бисау.

Играчът на „моряците“ ще се присъедини към представителния тим на 19 септември в Португалия за лагер до 27-и. Отборът на Гвинея – Бисау ще играе контрола с Мартиника на 24 септември, пише vsport.bg.

Любопитното е, че там Кета ще се събере с футболист на Спартак Варна. Това е Проспер Менди, който също е повикан в националния отбор на Гвинея – Бисау за контролата с Мартиника. Въпреки че са в двата варненски отбора, Кета и Менди все още не са се изправяли един срещу друг, тъй като дербито на морската столица тепърва предстои.

Междувременно стана ясно, че българските национали идват в дома на „соколите“ във Варна. Стадион „Спартак“ ще приеме мач на националния отбор на България U19, съобщи Vsport.bg.

Срещата между България и Турция ще се играе на „Коритото“ на 27 септември от 17 часа. Двубоят е от квалификационния кръг на УЕФА за класиране на Европейското първенство.  Всички останали мачове ще се играят в к.к. „Албена“. Българите се изправят още срещу Азербайджан на 21 септември, а на 24-и играят с Люксембург.