Ивайло Маринов: Спортът във Варна изпрати успешна година

Най-великият боксьор на България и Варна Ивайло Маринов направи  анализ на постигнатото от спортистите на Варна през отминаващата година. Макар и малко обиден, че не бе поканен на тържеството, на което бяха отличени най-добрите спортисти за 2021 година в морската столица, олимпийският шампион се съгласи да направи своята равносметка.

„Изпратихме една успешна за варненския спорт година, в която състезатели и треньори продължиха да бъдат максимално затруднени заради пандемията от коронавирус. Това обаче не попречи на мои съграждани да покоряват върхове. Имаме си олимпийска шампионка в лицето на Симона Дянкова, щангистът Христо Христов завърши пети на Игрите и втори на Олимпиада, тенисистът Пьотр Нестеров игра финал на двойки в турнир от „Големия шлем“, а волейболистът Борис Начев се класира втори в света с юношеските национали до 19 години“, започна пред „Петел“.

„Успехи записаха също плувци, лекоатлети, гимнастици, ватерполисти и представители на бойните спортове. МФК Спартак пък постигна нещо, което друг наш отбор не е правил в Шампионска лига по плажен футбол. Горд съм и с двата ни футболни отбора. Знаете колко много уважавам Илиан Илиев и съм убеден, че под негово ръководство Черно море ще задържи третото място и напролет. Радвам се и за Спартак, където играх футбол като дете. Спартак се възражда по категоричен начин и за мен е вън от съмнение, че през май следващата година ще се завърне там, където му е мястото – в елита. Като цяло се надявам 2022 година да донесе повече слава на варненския спорт. Искам да пожелая на всички варненски спортисти преди всичко да бъдат здрави, предвид сложните времена за живот, и да продължават да сбъдват спортните си мечти“, каза още Маринов.

В заключение той коментира и резултатите в анкетата за Спортист №1 на България за 2021 година. „Моите уважания към Ивет Горанова, но щеше да е по-честно и справедливо, ако двете със Стойка Кръстева бяха обявени за Спортист на годината. Знам, че никога не се е получавало досега, но щеше да е един прекрасен прецедент. Все пак боксът е донесъл на България много медали от олимпиади, световни и европейски първенства. От друга страна той е сред най-старите и утвърдени спортове на Олимпийски игри, а преди Стойка ние нямахме олимпийска шампионка при жените“, заяви Ивайло Маринов.