Знаменит китарист представя изложба в черно и бяло

 

За почитателите на пънка, рока и клубната музика във всичките й разновидности, името Кобо е познато не само във Варна, но и на всички места в България, където има почва за виреенето на тези стилове. В последните години обаче той е главно действащо лице в повечето прояви на ъндърграунд музиката в града ни. Групите Pizzza, High Five, проекта Habitat, редовните джем сешъни в сряда на фънки, рок и блус и алтернативни музиканти в един от култовите барове в центъра на града – всичко това до голяма степен е резултат от неговата творческа енергия. И не само, разбира се. Едно от предимствата на Кобо е, че е готов на какви ли не творчески експерименти с всякакъв тип музиканти, стига резултатът да е на ниво и удоволствието от свиренето да е споделено.


Костадин Цветков е роден във Варна през 1976 г. и е известен като китарист още от 90-те години. Постоянните му търсения и експерименти в музиката обаче не пречат и на това да отделя време и търси реализация на таланта си и в изобразителните изкуства. Така лека полека се стига до момента, когато варненската публика ще го види и в качеството му на художник в Арт Салона на Радио Варна. Заглавието на изложбата на Кобо, която се открива на 21 април 20 часа, е типичен пример за чувството му за хумор и самоирония – качество, което за съжаление липсва на твърде много творци.


„Никога не е късно да се изложиш“ представя поредица от черно-бели изображения в приблизително еднакви размери, които интригуват със своята находчивост. В епохата на „иконките“ и емотиконите, рисунките на Кобо Цветков са нещо като авторски йероглифи на състояния и настроения, на дълбоки мисли или повърхностни емоции. При всички случаи обаче те са разбираеми за зрителя и в повечето случаи някак естествено го радват. Както казва фотографът Александър Лазаров, който се е нагърбил със откриването на изложбата, симетричните изображения на Кобо са подходящи както за закачане в хола, така и за принтиране върху фланелка. За всички, които дойдат на откриването на изложбата, има една добра новина – събитието ще продължи със специална музикална програма, която със сигурност не бива да се пропуска.

Фото Александър Лазаров