Змея е новият треньор на хандбалния Локомотив

Дебютира на турнира в памет на Тодор Хънков в Бургас
В клуба очакват DVD с играта на евросъперника им Кеймбридж

Иван Иванов-Змея е новият треньор на хандбалния Локомотив. 39-годишният вратар заменя на поста Никола Карастоянов, който временно се оттегля, за да разреши лични проблеми.
„Няма драма или сензация. Това, с което трябва да се справя, не ми позволява да се занимавам и с хандбал. Иначе ще продължа да помагам на Иван. С него се чуваме всеки ден и обсъждаме тренировките“, заяви за „Народно дело Седмицата“ Карастоянов, под чието ръководство Локо спечели две поредни купи на България, стана втори в шампионата и се завърна в Европа.
На Змея ще съдейства и президентът на клуба Кирчо Василев. Дългогодишният треньор ще дава указания по време на почивките в мачовете.
Неофициалният дебют на Иванов, който ще продължи и да пази, ще е на турнира в памет на Тодор Хънков в Бургас на 10 и 11 септември. Проявата е с участието на домакина Фрегата, варненските Локо и Спартак и Добруджа. Официално пък Иван ще дебютира като треньор на 18 септември, когато е първият кръг от новото първенство.
Иван Иванов дойде в Локомотив в началото на този век и със силните си изяви е в основата на тоталната хегемония на клуба в периода 2004/2008, когато мачкаше наред у нас и печелеше всички титли и купи.
Междувременно Локо ще посрещне Кеймбридж на 21 и 22 ноември в Камчия, тъй като зала „Конгресна“ е ангажирана. Както е известно, двете срещи от втория кръг на „Чалъндж къп“ са в България по молба на англичаните. Варненци още не са изучили в детайли своя евросъперник, но скоро очакват да получат DVD с играта му.
„Рано е да мислим за Европа. Сега най-важно е да се подготвим добре и да тръгнем силно в първенството. Момчетата работиха здраво за кондиция, а от няколко дни водят тренировки с топки в зала – „Владислав“ и „Локомотив“. Доволни сме от старанието и влагането на всички в заниманията. Новите ни попълнения са две – варненският разпределител от Добруджа Станислав Добрев и пивот от Фрегата“, каза за „Народно дело Седмицата“ Василев.