Зловеща находка: Откриха тялото на мъж в наводнено подземие

В петък във Варна беше открито тяло на мъж в наводнено подземие на строеж в района на жп гара. Макар и дълго време да нямаше изчерпателна информация, свидетели на появата на полицията и на екипи на пожарната веднага се обърнаха към редакцията ни с предположение, че на улица „Девня“ явно е станало нещо страшно. От самото начало на работата по случая се разнесе мълвата, че става въпрос за убийство, макар че съществуваха и предположение, че може да става въпрос за инцидент или естествена смърт. С пристигането на място на екипа ни, заварихме полиция и екип на „Криминалистична лаборатория“. Пожарникари пък изпомпваха вода от шахта от наводненото помещение.

10 - Stroezh3 10 - Stroezh2
„Единственото, което мога да ви кажа, е, че в момента полицията проверява сигнал на въпросното място за тежко криминално престъпление“, коментира първоначално говорителката на ОД на МВР – Варна, Ивана Милева.
По-късно слуховете за убийство се потвърдиха. Окръжната прокуратура повдигна обвинение и задържа за срок до 72 часа двама мъже като негови извършили. Институциите уточниха, че  убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. 58-годишният Д.Д. и 46-годишният В.М. бяха задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор като извършители на убийството на 63-годишния И.К.
Последният водел скитнически живот. Още в самото начало на разследването живеещи наоколо коментираха, че мястото, на което е открит трупът, често се използва от клошари.
В началото на новата седмица прокуратурата внася във Варненския окръжен съд  искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо двамата извършители на тежкото криминално деяние, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.
От там уточниха, че задържаните са трима мъже по случая, като разследването, в което участват и криминалисти от ОД на МВР във Варна, ще установява евентуалната им съпричастност към тежкото криминално деяние.