Златиста Вълча луна огря покрития със сняг варненски плаж

През миналата седмица наблюдавахме т.нар. Вълча луна. Така се нарича по традиция първото пълнолуние на януари, което настъпи на 12.01. в 13.15 часа. От древни времена първото пълнолуние на всяка година се нарича „Вълча луна”. Смята се, че името му е дадено от древните заради вълчия вой, който се носел над зимните полета през януари.

6 - Luna 3
Вълкът е символ на безстрашието и свободата, на самостоятелността. В същото време, той има и тъмна, дива, непредсказуема страна. Именно тази „двуполюсност” е извор и на неговата сила, написа dama.bg.
Според древните хора Вълчата луна е времето, в което трябва да се свържем със своята дива и свободолюбива страна. Време да приемем и тъмната си страна – страховете си, грешките си, слабостите си. Без да се осъждаме. Вълкът ще ни помогне да се изправим срещу демоните в нас и да ги превъзмогнем.

6 - Luna2
„Седнете на някое усамотено място и затворете очи. Успокойте дишането. Успокойте мислите. Почувствайте присъствието на Вълка. Не се страхувайте. Не забравяйте – вие с него сте едно. Представете си как той бавно се приближава към вас. Гледате се в очите. Дъхът ви се слива. Не се страхувайте. Той сяда, точно срещу вас. Гледа ви. Разбира ви. Вие му споделяте всичко, което ви тревожи. Не е нужно да говорите… Вие с него сте едно. Почувствайте силата и мъдростта му. Смелостта и решимостта му. Спокойствието му. Почувствайте как влизат във вените ви, как ви обновяват… Вие с него сте едно… Когато се усетите пречистени и обновени, сбогувайте се с Вълка. Вижте го как се отдалечава, отнасяйки със себе си вашите тревоги, страхове и съжаления. Вие оставате тук. За да започнете наново и начисто“, пишат астролози и изследователи на древните духовни практики по повод на Вълчата луна. Ако искате да се свързвате с енергията на Вълка във всеки един момент, когато имате нужда от него, изберете си малък талисман. Той ще символизира връзката помежду ви, съветват те.