Зелен маратон събира бегачи и велосипедисти край Варна

На 25 септември 2016-а в района на Аладжа манастир ще се стартира второто издание на „Зелен маратон“ – любителско състезание по горско бягане и планинско колоездене.
Велоклуб “Устрем” предизвиква всички за един страхотен ден сред природата. Освен състезание, в събитието ще има и много други забавления за публиката и участниците – пикник, игри, стена за катерене, уроци по скачащи кокили и слаклайн, стрелба с лък, игри и други.
Участниците ще могат да се състезават в следните дисциплини:
– планинско колоездене – 10, 20 и 40 км
– горско бягане – 10 и 20 км
– дуатлон – 20 км колоездене + 10 км бягане
Таксите за участие при предварително записване са между 7 и 10 лв. Идеята на “Зелен маратон” е да промотира спортове, свързани с екологичните начини за придвижване, а 50% от събраните средства ще бъдат дарени за благотворителност.
„Заповядайте на 25 септември на голямата поляна с наблюдателницата до Аладжа манастир. Записване от 8 ч., старт в 10 ч.“, се казва в съобщението за събитието, разпространено от велоклуб „Устрем“.
Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Дирекция „Спорт“ към Община Варна.
Партньори: БМЧК, Power Jump, СК “Чудните скали“, МиК магазин, магазини „ЯКО“, СК „Стрела“, Варна – Европейска младежка столица, Природен парк „Златни пясъци“.